Wat kan dominial vacuüm harden?

  • Dominial beschikt over de nieuwste vacuümoventechniek met hoge schriksnelheid.
  • Door deze hoge schriksnelheid kan Dominial ook oliehardende staalkwaliteiten in de vacuüm-ovens behandelen.
  • 24 uur per dag deze behandeling monitort om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Wat kan dominial vacuüm carboneren?

  • Dominial beschikt over de nieuwste vacuümcarboneer techniek.
  • Carboneerdiepte tot 6mm gemakkelijk kan bereiken.
  • 24 uur per dag deze behandeling monitort om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Waarom vacuüm harden?

De kunst van het Vacuümharden is het warmtebehandelen van producten zonder enige vorm van verkleuring en ontkoling. De verhitting van producten geschiedt in een vacuüm middels stralingswarmte. het schrikken vind plaats in dezelfde ruimte.

Het voordeel ten opzichte van een traditionele hardingsmethode (bijv. zoutbad-harden) is, dat na behandelen (bijv. stralen) overbodig is en dat er nagenoeg geen maatverandering optreed. Veel toegepaste materialen zijn hoog-gelegeerde gereedschapsstaalkwaliteiten, zoals: 1.2379, 1,2343, HSS, etc.

Echter door de hoge schriksnelheid van onze vacuümovens, kunnen wij ook olie hardende staalkwaliteiten behandelen, zoals: 1.2510, 1.2676, 1.2842 en zelfs 42crmo4 en 34crnimo6.

Waarom vacuüm carboneren?

De kunst van het Vacuümcarboneren is het oppervlakteharden van producten middels een koolstof-diffusie proces, uitgevoerd in een vacuümoven. internationaal wordt dit proces LPC of ook wel low-pressure-carburizing genoemd.

Grote voordelen ten opzichte van gascarboneren zijn: geringe maatverandering, geen verkleuring, geen verontreiniging van het productoppervlak en carboneren op moeilijk bereikbare plaatsen (bijv. blinde gaten)

Materialen die in vacuüm gecarboneerd kunnen worden, zijn: 15crni6, 21mncr5, 18crni8, 16mncr5 etc.