Buitendienst / vertegenwoordiger

Wij zijn opzoek naar een buitendienst verkoper / vertegenwoordiger met een achtergrond en hoogwaardig kennis in de staal industrie. U bent klantgericht ingesteld en kan goed luisteren naar de vraag van de klant om dit te vertalen naar een geschikte warmtebehandeling, die aansluit bij het gewenste eindproduct. Het is voor u geen probleem om veel te reizen van klant tot klant om langs te gaan en contact te onderhouden.

Wat doet onze buitendienst verkoper / vertegenwoordiger?

Als buitendienst verkoper / vertegenwoordiger bent u verantwoordelijk voor uw eigen planning. Vroeg opstaan en fris in de auto stappen om richting een (potentiële) klant in Duitsland te rijden hoeft geen probleem te zijn. De werkzaamheden variëren van klantonderhoud en verkoop tot rapporteren naar de werkgever. Na een gedegen inwerkperiode staat u voor het beheer en verdere uitbouw van het relatienetwerk in de Benelux. Bij het beheer en uitbreiding van het relatienetwerk komen functionaliteiten als:

 • U bent ons eerste aanspreek punt.
 • U bent de doorschakeling tussen klant en harderij.
 • U informeert en adviseert over warmtebehandelingen.
 • U maakt rapportages over verkoop.
 • U gaat langs bij bedrijven om te verkopen.

Wat zijn onze voorwaarden?

Om een maximaal resultaat te verkrijgen als verkoper /  vertegenwoordiger hebben wij als functionaliteitseisen gesteld dat de verkoper / vertegenwoordiger aan de volgende voorwaarden moet voldoen:

 • 5 Jaar ervaring binnen de staal industrie.
 • Beheersen van de Duitse en Engelse taal zowel schriftelijk als mondeling.
 • In bezit zijn van een geldig rijbewijs B.
 • Ervaring als verkoper / vertegenwoordiger is een pré.

Als u niet voldoet aan alle voorwaarden van functionaliteitseisen is dit niet erg, geef dit aan voor de sollicitatie. Er is altijd mogelijkheid om er over in gesprek te gaan.

unnamed-1-1024x768

Wat bieden wij u?

Verder bieden wij:

 • Telefoonregeling.
 • Onkostenvergoeding.
 • Salaris conform cao (Flexibel naar kennis en ervaring).
 • Kilometervergoeding.

Naast de werkzaamheden hebben wij regelmatig gezellige bedrijfsdiners en borrels op vrijdagavond.

Perspectief vanuit de functie

“Als salesmanager bij Dominial ben ik de afgelopen 7 jaar actief klanten gaan
werven in Nederland en België. Er zijn veel nieuwe klanten voor Dominial bij gekomen door klantbezoeken, nieuwsbrieven en beurzen. Ik bracht de nodige metaalkundige kennis mee vanuit mijn Philipstijd en sales werkzaamheden bij de Duitse harderij Haertha.

Dominial heeft een leuk team met enthousiaste medewerkers. Het voordeel bij Dominial is, dat de sales een grote mate van zelfstandigheid heeft en direct afspraken met klanten kan maken. De salesmanager is een belangrijke schakel tussen klanten en productie. Dat maakt het werken bij Dominial erg plezierig”.

Gerhard van der Kooi
Sales Manager Benelux Domininal

Over het bedrijf


Dominial staat bekend om haar kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid. We zijn een groot bedrijf, maar de lijnen zijn kort. Als vertegenwoordiger hebben we u nodig om deze lijnen kort te houden met klanten. Dominial heeft een grote investering gedaan om de grootste ovens uit de Benelux aan te schaffen. Met deze ontwikkeling binnen het bedrijf kunt u meegroeien en uw kennis verbreden als verkoper, maar ook als vertegenwoordiger.